Derecelendir Konu Seçenekleri
Angels & Demons - İnceleme
Yazar Mesaj
Mesaj: #1 Video Angels & Demons - İnceleme , 07-08-2009 04:42
(Bu Mesaj 07-23-2009 00:23 değiştirilmiştir. Değiştiren : Manrique.)

FikoLeite
Moderatör

Katılma Tarihi: Apr 2009
Ruh Halim
:Tembel
http://twitter.com/Fikoleite http://www.facebook.com/FikoLeite?ref=profile
[Resim: angels-and-demons-movie-poster-1.jpg]

IMDB Film Detayları
[Resim: MV5BMjEzNzM2MjgxMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ1...SY140_.jpg] Angels & Demons (2009)

Yönetmen: Ron Howard
Tür: Mystery | Thriller See  »
Slogan: The holiest event of our time. Perfect for their return. See  »
Konu: Harvard symbologist Robert Langdon works to solve a murder and prevent a terrorist act against the Vatican. Full summary » Full synopsis »
Süre: 138 min | 146 min (extended edition)
Aldığı Ödüller: 5 nominations
Oyuncular: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgård, Pierfrancesco Favino, Nikolaj Lie Kaas, Armin Mueller-Stahl, Thure Lindhardt, David Pasquesi, Cosimo Fusco, Victor Alfieri, Franklin Amobi, Curt Lowens, Bob Yerkes, Marc Fiorini

IMDB Sayfası: http://www.imdb.com/title/tt0808151/

Öncelikle birkaç tavsiye;
-Kitabı okumuş olanlar filmi izlemeye "bence" gitmesinler. Büyünün bozulmasına gerek yok. Gülen Surat
- Kitabı okumamış ve filmi de izlememiş fakat filmi izlemek isteyenler Spoiler bölümünü okumazlar ise kendileri açısından iyi olur. Ha bir de, boşverin filmini, kitabını okuyun Gülen Surat

Hatırlayacağınız gibi 2003 yılında satışa çıkan The Da Vinci Code isimli kitap, büyük bir tantana koparmıştı. İnanılmaz kurgusu ve hıristiyanlığın bilinmeyen gerçeklerini ortaya çıkardığı iddiası tüm dünyanın gözünü bu kitaba çevirmişti. The Da Vinci Code "Best-Seller" olunca yazarın - Dan Brown - diğer kitapları da bu fırtınadan nasiplendi ve hepsinin satış grafiği yukarılara çıkmaya başladı. Hatta öyle ki, diğer kitaplarında " The Da Vinci Code'un yazarından..." gibi ibareler yer almaya başlamıştı. Yine The Da Vinci Code'un yazarından Gülen Surat olan Digital Fortress ise gizemli noktaları güçlü, kurgusu sağlam bir kitaptı. Fakat temeli bilgisayar üzerine kurulduğu için ve de biraz zayıf kaldığı için Bilgisayar Uzmanları!! tarafından bolca eleştirilere uğramıştı.

Gelelim Angels & Demons'a...
Angels & Demons aslında Robert Langdon'un ilk ortaya çıktığı kitaptı. Kriptolojiyi illuminati tarikatının üzerine kuran Brown, bu sefer hedefi tam 12'den vurmuştu.

Kitaplarının bu kadar ilgi çekmesi, film yapımcılarının o kolay kabaran iştahlarını yine kabartmıştı tabii ki. Bu kitapların beyaz perdeye uyarlanmaması imkansız gibi gözüküyordu.

Beklenen olmuştu. 2006 yılında The Da Vinci Code aynı isimle beyaz perdeye uyarlandı. Robert Langdon karakterini Tom Hanks canlandırırken filmin diğer ağır topları ise; Jean Reno, Ian McKellen ve Audrey Tautou idi. Sinema eleştirmenleri tarafından çok eleştirilen film kitaba sadık kalınması konusunda beğeni toplarken, ana karakter olan Robert Langdon'un kitaptakine göre dine daha pozitif yaklaşması eleştirmenlerin canını sıkmış, yönetmen korkaklıkla suçlanmıştı. Tüm bunlara rağmen film $ 758,239,851'lık bir gişe hasılatına ulaştı. (*)

Bu iştah kabartan rakam, yine gerekli merciilerin iştahlarını kabartmış olacak ki, aslında The Da Vinci Code'dan önce yazılmış olan Angels & Demons sanki devam filmiymişcesine sinemaya uyarlandı. Başrolde yine Tom Hanks'i gördüğümüz filmde Ewan McGregor ve Ayelet Zurer de yer almıştır.

"We were brought here, for a purpose, for a reason all of us. Each one of us was brought here for a reason."

John Locke
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #2 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-10-2009 11:44

InDivX Üyesi
*

Katılma Tarihi: May 2009
Ruh Halim
:
Bu filmi bir kaç arkadaşım oldukça fazla methettiler. Aslında merak ediyorum, ama vakit ayırıpta hayal kırıklığına uğramaktan çekiniyorum. İzleyen yokmu ne düşünüyorsunuz..

[Resim: 00617_4815162342.jpg]

"Güçlü olan zayıf yanını herkesten daha iyi bilendir; daha güçlü olan, zayıf yanına hükmedebilendir..."
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #3 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-10-2009 11:49
(Bu Mesaj 07-10-2009 11:50 değiştirilmiştir. Değiştiren : ZihuataneJo.)

Napalm
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Bezgin
Çok güzel bir film. İzlemeni tavsiye ederim. Yaşanan olaylar sanki puzzle gibi Gülen Surat

Madness is like gravity. All it takes is a little push. -- Joker
[Resim: progress.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #4 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-11-2009 11:35

KKK
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Agresif
Filmde hiç mi iyi bir şey yok diyenlere ise cevabım şu; Filmdeki İtalya görüntüleri kelimenin tam manası ile muhteşem! Onun dışında pek bir şey yok...

Şunu ek olarak söyliyeyim bir de arabaların reklamını iyi yaptılar Neşeli Filmin sonu çok kötü olmuştu.Dedim acaba ben mi yanlış hatırlıyorum felem diye ama gidip kitapdan bakmıştım kendimi doğrulamıştım Neşeli Bir de kitapın tam son sayfalarında ikili geceyi beraber geciriyorlardı orası da es geçilmiş Robert haketmişti koymaları gerekirdi o sahneyi Neşeli
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #5 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-11-2009 12:28

Valentine M.D.
Emektar
**

Katılma Tarihi: Apr 2009
Ruh Halim
:Olgun
Açıkçası ben filmi o kadar da kötü bulmadım. Kitap ile bağdaşmayan noktaları değiştirdiği noktaları falan vardı elbet ben de farkettim hatta lan sonu böyle miydi yoksa benim kafa mı uçmuş diye eve gelene kadar düşündüm durdum ancak filmin basın toplantılarından da açıkça görülebileceği gibi Dan Brown hepsine katıldı ve tamamen bir ekip gibi çalıştıkları ortadaydı.

Şunu demek istiyorum. Genelde şöyle sanıyoruz ki değiştirdikleri şeyleri senaristler ya da yönetmen kendi keyfine göre değiştiriyor ve çoğu zamanda böyle oluyor ancak ben burda o şekilde olmadığını yazarla beraber yeri geldiğinde -film olduğu için- kitabın bölümlerini editlediklerini düşünüyorum.

Sonuç olarak bence film güzel, ilk 15 dakikadan sonra sürekli yüksek seviye bir tempoda çok iyi müziklerle bezenmiş bir film durumunda. Kitabı okumayanlar için oldukça zevkli bir film olacaktır.

Bana sorarsanız kitaptan uyarlamak demek 1-0 yenik başlamak demektir. Kitabı okuyan okuyucuların kendi kafalarında yarattıkları karakterler, mekanlar vs. vs. aklınıza gelebilecek her şeyi kendi kafalarına göre yaratıyorlar ve bunları ne derece beğenebilirsiniz ki? Çok zor. Bu nedenle bugüne kadar kitaptan aktarılıp efsane olan bir film denilince akla hemen "Yüzüklerin Efendisi" gelir değil mi? Gerçekten mükemmel ötesi bir başyapıt. Bir seri. Ancak bana sorarsanız kitabın yanına bile yaklaşamaz. Olay biraz da bu gibi geliyor bana.

Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #6 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-10-2010 16:15

InDivX Üyesi
*

Katılma Tarihi: Jul 2010
Ruh Halim
:Stresli
Zaten kitaptan uyarlama filmlerin hepsi kitabı okuyanlar için bir hayal kırıklığı bence. Bu film de benim için öyle oldu maalesef...
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #7 RE: Angels & Demons - İnceleme , 07-16-2010 19:34

Emяé Démiяbaş
*

Katılma Tarihi: May 2010
Ruh Halim
:Yorgun
http://www.facebook.com/profile.php?id=791672821
(07-11-2009 11:35)Sponge Yazılan:  Filmde hiç mi iyi bir şey yok diyenlere ise cevabım şu; Filmdeki İtalya görüntüleri kelimenin tam manası ile muhteşem! Onun dışında pek bir şey yok...

Şunu ek olarak söyliyeyim bir de arabaların reklamını iyi yaptılar Neşeli Filmin sonu çok kötü olmuştu.Dedim acaba ben mi yanlış hatırlıyorum felem diye ama gidip kitapdan bakmıştım kendimi doğrulamıştım Neşeli Bir de kitapın tam son sayfalarında ikili geceyi beraber geciriyorlardı orası da es geçilmiş Robert haketmişti koymaları gerekirdi o sahneyi Neşeli

Son sahne olsa iyi olurdu hani Wink

[Resim: appfullproxyphpnt.jpg]

Listen, hoss, let me tell you something. What I forgot about this game, you haven't even learned yet.
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki · Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Donnie Darko (The Director's Cut) - İnceleme Istar 6 928 07-10-2010 01:47
Son Mesaj: g0kc3
  Devrim Arabaları - İnceleme Valentine 9 597 07-10-2010 01:41
Son Mesaj: g0kc3
  Mustafa - İnceleme Valentine 0 176 10-13-2009 13:56
Son Mesaj: Valentine

Forum Atla:

Arşiv Şu anki zaman: 09-10-2010, 02:23