|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 00:33
|
Ziyaretçi
|
Transformers'ın konusu hoşuma gitmiyor, kendi içinde bir mantığı var falan da ne bileyim. Spider Man falan bile daha mantıklı geliyor. Radyoaktif örümcek ısırmış, mutasyona uğramış, tamam bir mantığa oturtabiliyorum. Ama Transformers'ı bir mantığa oturtamıyor beynim. Uzaydan gelen robota dönüşen arabalar, come on?!  Bir yere bağlanamayan saçmalıkların uzaylılığa bağlanması beni ayrıca sinir eder. Çünkü her darda kalan, sallayıp sallayıp sonunu bağlayamayan yazar bunu kullanır.
|
|
|
|
|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 04:51
|
InDivX Takım

Katılma Tarihi: Apr 2009
Ruh Halim:
|
|
|
Aslında Transformers'ın genelinden bahsedersek, onlar Uzaylı Robot değiller, Uzaylı mikroorganizmaya sahip Robotlar, yani canlılar... Nasıl insan zaman içinde ortama ayak uydurmak için evrim geçiriyorsa, bu uzaylı kardeşlerimiz allspark'ın da sayesinde, yaşamlarını devam ettirebilmek için, mekanik uzuvlara sahip olmaya başlamışlar, tabii DNA tabanlı olduğu için, nasıl bir bukalemun ortama göre renk değiştiriyorsa, bu Transformerlar da çevrelerindeki mekanik objeleri taklit edebiliyorlar... Çizgi filmden benim anladığım hatırladığım buydu, tabii Michael Bay sadece Amerikan Milliyetçiliği, kahramancılık filmi çektiğinden hiç işin bu felsefe tarafına girilmedi.
Hey, why so serious? Go Ahead Make My Millenium!
You pretty ladies around the world, i got a weird thing to show you, so tell all boys and girls, tell your brother, your sister and your mamma too, i'm about to go down and you know just what to do, Wave your hands in the air like you don't care glide by people as they start to look and stare, and now do your dance, do your dance, come on baby tell me what's the word, a word up everybody says, when you hear the call you've got to get it under way, a word up it's the code word, no matter where you say it you know that you'll be heard... Now all you suckers who think you're fly, there's got to be a reason and i know the reason why, you try to put on those airs and act real cool, but you got to realize that you're acting like a fool, if it's a music, i can use it, be free to dance, we don't have the time for psychological romance, NO ROMANCE, Come on baby tell me what's the word? A Word up, it's the code word.
|
|
|
|
|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 01:33
|
Ziyaretçi
|
Şu filmle ilgili bir yorum duydum, paylaşmadan vazgeçemeyeceğim. Aslında uzun yıllardır süren bir geyik bu. Bir yerde yazmışlar ki "Michael Bay'in Amerikan vatanseveriliği gene ön planda, dünyayı Amerikanlar kurtarırıken her tarafta Amerikan askerleri, bayrakları gözümüzden kaçmıyor."(Tam olarak kelime kelimesine hatırlamıyorum ama ana fikir buydu.)
Yıllardır bu geyik döner, "Aman hep de Amerikalılar kurtarıyor dünyayı, hep kendilerini ön planda gösteriyorlar." gibisinden. Yau arkadaşlar akıl var mantık var. Filmi Amerikanlar yapıyor, sana gelip de Türk ordusunun dünyayı kurtardığı film çekecek değiller ya  Kendileri kurtaracak elbet. Hep sinir olmuşumdur şu görüşe bunda da görünce içimi dökeyim dedim. Bu görüş tamamen eziklik kompleksinden başka bir şey değil. Sonuçta yarası olan gocunur derler. Demek ki bizim Türkler böyle film yapamıyor, biz kurtaramıyoruz gibisinden ağlamaktır bir anlamda bu "Amerikalılar kurtarıyor dünyayı hep." görüşü. Yani sonuçta adamlarda para var, adamlar yapıyor, güzel yapıyor. Bize oturup izleyip takdir etmek kalıyor. Açıkçası sinemalardaki mal mal türk filmlerine gişe yaptıracağıma, 100 tane Amerikanların dünyayı kurtardığı filme giderim daha iyi.
Filmle ilgili görüşümü daha önce forumda yazdım mı bilmiyorum ama gidin izleyin derim ben. Aksiyonu seviyorsanız, iki buçuk saat eğlenmek istiyorsanız gidin. He öyle film ne mesaj vermiş, çok saçma hiç mantık yok filmde, Amerikalılar dünyayı kurtarıyor kafasında bir insansanız gitmeyin.
|
|
|
|
|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-22-2009 12:56
|
Ziyaretçi
|
Aynı zamanda yine TR çeviri zafiyeti var film adında.. Fallen özel isimmiş, değilmiş; TR'de özel falan sökmüyor kısaca.. Aha ezdik Amerika'yı..
|
|
|
|
|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-22-2009 21:07
|
InDivX Takım

Katılma Tarihi: Apr 2009
Ruh Halim:
|
|
|
Bu Fallen olayı birden fazla yerde okudum ancak ben bu konuda bizim Çeviricileri suçlayamıyorum...
Çünkü şimdi geri dönüp filmin ilk fragmanlarına bakın, Fallen karakterinin esamesi okunmuyor bir fragmanda hani şu "Iııyghkk The Last Prime is Dead" dediği suratını hafiften gösteriyorlar, oysa Fallen denildiği vakit Megatron'un simasını görüyoruz biz, akıllarınca süprüzlü film yapalım, Megatron'dan da Mega bir kötü karakterdi Fallen diyelim demişler...
Bizimkiler Fallen'ın İntikamı şeklinde çevirselerdi filmi, o zaman ezerdik Amerika'yı, "Lan siz süprüzlü film mi yapıyorsunuz? Aha Spoilerini verdim, hadi buyur derdik.
Hey, why so serious? Go Ahead Make My Millenium!
You pretty ladies around the world, i got a weird thing to show you, so tell all boys and girls, tell your brother, your sister and your mamma too, i'm about to go down and you know just what to do, Wave your hands in the air like you don't care glide by people as they start to look and stare, and now do your dance, do your dance, come on baby tell me what's the word, a word up everybody says, when you hear the call you've got to get it under way, a word up it's the code word, no matter where you say it you know that you'll be heard... Now all you suckers who think you're fly, there's got to be a reason and i know the reason why, you try to put on those airs and act real cool, but you got to realize that you're acting like a fool, if it's a music, i can use it, be free to dance, we don't have the time for psychological romance, NO ROMANCE, Come on baby tell me what's the word? A Word up, it's the code word.
|
|
|
|
|
RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 08-07-2009 12:04
|
Ziyaretçi
|
metude'ye katılmıyorum, çünkü yazdığı eleştiriler kendi yaptığı bir hata sonucu ortaya çıkmış çünkü bu filmi devise vs.gibi sürümlerle izlemek büyük bir hata.
Böyle bir filmi devise, r5, hatta dvdrip gibi sunumlarla izlerseniz filmi katletmiş olursunuz, böyle sürümlerle izlerseniz sahnelerde kimin kimle dövüştüğünü anlamamanız normal olur. Derim ki 5-10 liranızı ayırıp sinemaya gidin, illa korsan izleyeceğiz diye bir şey yok. He hiç olmadı illa korsan izleyeceğim diyorsanız bekleyin 720p, hatta 1080p HDsi çıkınca öyle izleyin. Yoksa işte dandik görüntüden hiçbir şey anlamayıp sonuçta bu filmin, yönetmenin suçuymuş gibi eleştiriler ortaya çıkar.
Amerikan ordusu konusuna hiç girmeyeceğim ki yukarıda şu " Hep Amerikan ordusu dünyayı kurtarıyor" görüşünün ne kadar saçma olduğunu yazmıştım.
Ama işte insanlar farklı görüşler de farklı elbette  Herkesin gidip izleyip kendi görmesi gerekiyor diye düşünmekyeyim
|
|
|
|