Derecelendir Konu Seçenekleri
Transformers: Revenge of the Fallen
Yazar Mesaj
Mesaj: #21 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 00:17

InDivX Takım
InDivX Takım

Katılma Tarihi: Apr 2009
Ruh Halim
:
(06-28-2009 23:51)EXcomZkko Yazılan:  Ne enteresan yorumlar geliyor insanlardan filmler hakkında, kimisi kesin gidin derken kimisi de sinemada izlemeye değmez diyebiliyor.. Uçlarda yaşayan bir milletiz.. :]

Her zaman farklı bır mılet olmusuzdur zaten.
Yalnız fılme gelınce bu fşlm cok guzel ozellıkle komedı da baya yuksek sevıyede, alısılmıs amerikan komedı fılmlerınden(butun espırıler bel altı olur) daha da komık bence. .en azından daha kalıteli esprıler var. Bence sınemada ızlemeye değer bir film.
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #22 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 00:33

Ziyaretçi

Transformers'ın konusu hoşuma gitmiyor, kendi içinde bir mantığı var falan da ne bileyim. Spider Man falan bile daha mantıklı geliyor. Radyoaktif örümcek ısırmış, mutasyona uğramış, tamam bir mantığa oturtabiliyorum. Ama Transformers'ı bir mantığa oturtamıyor beynim. Uzaydan gelen robota dönüşen arabalar, come on?! Kahkaha Bir yere bağlanamayan saçmalıkların uzaylılığa bağlanması beni ayrıca sinir eder. Çünkü her darda kalan, sallayıp sallayıp sonunu bağlayamayan yazar bunu kullanır.
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #23 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 04:32

Co-Moderatör
Co-Moderatör

Ruh Halim
:Oylesine
(06-29-2009 00:33)plisuko Yazılan:  Transformers'ın konusu hoşuma gitmiyor, kendi içinde bir mantığı var falan da ne bileyim. Spider Man falan bile daha mantıklı geliyor. Radyoaktif örümcek ısırmış, mutasyona uğramış, tamam bir mantığa oturtabiliyorum. Ama Transformers'ı bir mantığa oturtamıyor beynim. Uzaydan gelen robota dönüşen arabalar, come on?! Kahkaha Bir yere bağlanamayan saçmalıkların uzaylılığa bağlanması beni ayrıca sinir eder. Çünkü her darda kalan, sallayıp sallayıp sonunu bağlayamayan yazar bunu kullanır.

İlahi plisuko sen gel "virtuality" yi beğen canım Transformers'ı beğenmeKahkaha
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #24 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 06-29-2009 04:51

InDivX Takım
InDivX Takım

Ruh Halim
:Yorgun
http://twitter.com/Kastoree http://www.facebook.com/pages/Fatih-Akmese/50861668709?ref=ts http://friendfeed.com/kastoree http://www.formspring.me/Kastore
Aslında Transformers'ın genelinden bahsedersek, onlar Uzaylı Robot değiller, Uzaylı mikroorganizmaya sahip Robotlar, yani canlılar... Nasıl insan zaman içinde ortama ayak uydurmak için evrim geçiriyorsa, bu uzaylı kardeşlerimiz allspark'ın da sayesinde, yaşamlarını devam ettirebilmek için, mekanik uzuvlara sahip olmaya başlamışlar, tabii DNA tabanlı olduğu için, nasıl bir bukalemun ortama göre renk değiştiriyorsa, bu Transformerlar da çevrelerindeki mekanik objeleri taklit edebiliyorlar... Çizgi filmden benim anladığım hatırladığım buydu, tabii Michael Bay sadece Amerikan Milliyetçiliği, kahramancılık filmi çektiğinden hiç işin bu felsefe tarafına girilmedi.

[Resim: n810425076586244522921.jpg]

Hey, why so serious? Go Ahead Make My Millenium!

You pretty ladies around the world, i got a weird thing to show you, so tell all boys and girls, tell your brother, your sister and your mamma too, i'm about to go down and you know just what to do, Wave your hands in the air like you don't care glide by people as they start to look and stare, and now do your dance, do your dance, come on baby tell me what's the word, a word up everybody says, when you hear the call you've got to get it under way, a word up it's the code word, no matter where you say it you know that you'll be heard... Now all you suckers who think you're fly, there's got to be a reason and i know the reason why, you try to put on those airs and act real cool, but you got to realize that you're acting like a fool, if it's a music, i can use it, be free to dance, we don't have the time for psychological romance, NO ROMANCE, Come on baby tell me what's the word? A Word up, it's the code word.
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #25 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 01:33

Ziyaretçi

Şu filmle ilgili bir yorum duydum, paylaşmadan vazgeçemeyeceğim. Aslında uzun yıllardır süren bir geyik bu. Bir yerde yazmışlar ki "Michael Bay'in Amerikan vatanseveriliği gene ön planda, dünyayı Amerikanlar kurtarırıken her tarafta Amerikan askerleri, bayrakları gözümüzden kaçmıyor."(Tam olarak kelime kelimesine hatırlamıyorum ama ana fikir buydu.)

Yıllardır bu geyik döner, "Aman hep de Amerikalılar kurtarıyor dünyayı, hep kendilerini ön planda gösteriyorlar." gibisinden. Yau arkadaşlar akıl var mantık var. Filmi Amerikanlar yapıyor, sana gelip de Türk ordusunun dünyayı kurtardığı film çekecek değiller ya Kahkaha Kendileri kurtaracak elbet. Hep sinir olmuşumdur şu görüşe bunda da görünce içimi dökeyim dedim. Bu görüş tamamen eziklik kompleksinden başka bir şey değil. Sonuçta yarası olan gocunur derler. Demek ki bizim Türkler böyle film yapamıyor, biz kurtaramıyoruz gibisinden ağlamaktır bir anlamda bu "Amerikalılar kurtarıyor dünyayı hep." görüşü. Yani sonuçta adamlarda para var, adamlar yapıyor, güzel yapıyor. Bize oturup izleyip takdir etmek kalıyor. Açıkçası sinemalardaki mal mal türk filmlerine gişe yaptıracağıma, 100 tane Amerikanların dünyayı kurtardığı filme giderim daha iyi.

Filmle ilgili görüşümü daha önce forumda yazdım mı bilmiyorum ama gidin izleyin derim ben. Aksiyonu seviyorsanız, iki buçuk saat eğlenmek istiyorsanız gidin. He öyle film ne mesaj vermiş, çok saçma hiç mantık yok filmde, Amerikalılar dünyayı kurtarıyor kafasında bir insansanız gitmeyin.
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #26 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 12:35

Jason Bourne
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Supheli
http://twitter.com/ahmet_sen http://www.facebook.com/ahmetsen10 http://www.formspring.me/ahmetsen
O nerdeyse bütün Amerikalılarda var Kahkaha
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #27 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 20:23

Valentine M.D.
Emektar
**

Ruh Halim
:Olgun
Filmi bugün izledim ben de. Cenk'e katılmadan edemeyeceğim açıkçası. Yani abi adam filmi yapıyor gidipte beni övmeyecek heralde. Kendi milletini övecek. Dünyada sadece kendileri varmış gibi takılacak. Yani bunun tersini niye bekleyelim ki adamlardan? James Bond filmlerinde de İngiliz istihbarat teşkilatı alayına gider mantığı var işte her yerde böyle yani bu iş. Filmi yapanın buna da hakkı var bence.

Neyse filme gelince, çok keyif aldım izlerken gerçekten. Gülen Surat Yeri geldi baya güldüğüm sahneler oldu yeri geldi çok iyiymiş dediğim sahneler. Terminatör filmine nazaran gözlerim daha az yoruldu. Gerçekten iyi filmdi sinemada parasının hakkını çatır çatır verdi açıkçası.

İkizler ve küçük oyuncak araba olan çok iyiydi. Gülen Surat Özellikle küçük arabanın Fox ablamıza tacizi sahnesinde iyi güldüm. Gülen Surat

Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #28 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 20:26

Jason Bourne
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Supheli
http://twitter.com/ahmet_sen http://www.facebook.com/ahmetsen10 http://www.formspring.me/ahmetsen
@Valentine gerçi Aurobotlar olmasa Amerikalılar tıssda Kahkaha
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #29 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-05-2009 21:56

Valentine M.D.
Emektar
**

Ruh Halim
:Olgun
Aynen öyle zaten filmde insan olarak figüran gibi dolanıyorlar, kapışmalarda falan çocuk gibi dıkşın dıkşın ateş ediyorlar. Gülen Surat

Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #30 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-12-2009 06:22

InDivX Üyesi
*

Katılma Tarihi: May 2009
Ruh Halim
:
Seyretmeyen arakdaşlara tavsiyem yorumlara bakıpta bu filmi seyretmemezlik etmesinler gerçekten harika bi film tavsiye ederim herkeze
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #31 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-16-2009 21:33

KKK
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Agresif
Filmi izledim de ilk filme oranla o kadar iyi bulmadım son Prime olması nedeniyle Optimus u göklere çıkarmışlar film tamamen onun omuzları altındaydı yani.İkinci olarak espri yönü ilk filme oranla üst seviyedeydi.Filmi izlemeden önce bir sinema dergisinde film hakkında ki eleştiriyi okudum ve Amerikan ordusunun göklere çıkarıldığı konusunda Cönk ün dediği gibi hem fikirler.Bu da filmi kötü etkilemiş düşüncesindeyim.Bu filme bir de duygusallık katmışlar ilk filme nazaran o da pek iyi olmamış daha doğrusu filmin gölgesinde kalmış bir duygusallık vardı bunların dışında filmin izlenebirliği var Neşeli
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #32 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-22-2009 12:56

Ziyaretçi

Aynı zamanda yine TR çeviri zafiyeti var film adında.. Fallen özel isimmiş, değilmiş; TR'de özel falan sökmüyor kısaca.. Aha ezdik Amerika'yı.. Tongue
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #33 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 07-22-2009 21:07

InDivX Takım
InDivX Takım

Ruh Halim
:Yorgun
http://twitter.com/Kastoree http://www.facebook.com/pages/Fatih-Akmese/50861668709?ref=ts http://friendfeed.com/kastoree http://www.formspring.me/Kastore
Bu Fallen olayı birden fazla yerde okudum ancak ben bu konuda bizim Çeviricileri suçlayamıyorum...

Çünkü şimdi geri dönüp filmin ilk fragmanlarına bakın, Fallen karakterinin esamesi okunmuyor bir fragmanda hani şu "Iııyghkk The Last Prime is Dead" dediği suratını hafiften gösteriyorlar, oysa Fallen denildiği vakit Megatron'un simasını görüyoruz biz, akıllarınca süprüzlü film yapalım, Megatron'dan da Mega bir kötü karakterdi Fallen diyelim demişler...

Bizimkiler Fallen'ın İntikamı şeklinde çevirselerdi filmi, o zaman ezerdik Amerika'yı, "Lan siz süprüzlü film mi yapıyorsunuz? Aha Spoilerini verdim, hadi buyur derdik.

[Resim: n810425076586244522921.jpg]

Hey, why so serious? Go Ahead Make My Millenium!

You pretty ladies around the world, i got a weird thing to show you, so tell all boys and girls, tell your brother, your sister and your mamma too, i'm about to go down and you know just what to do, Wave your hands in the air like you don't care glide by people as they start to look and stare, and now do your dance, do your dance, come on baby tell me what's the word, a word up everybody says, when you hear the call you've got to get it under way, a word up it's the code word, no matter where you say it you know that you'll be heard... Now all you suckers who think you're fly, there's got to be a reason and i know the reason why, you try to put on those airs and act real cool, but you got to realize that you're acting like a fool, if it's a music, i can use it, be free to dance, we don't have the time for psychological romance, NO ROMANCE, Come on baby tell me what's the word? A Word up, it's the code word.
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #34 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 08-06-2009 21:59

InDivX Üyesi
*

Ruh Halim
http://twitter.com/metude
Devise versiyonunu izledim. Gayet güzeldi. Altyazı(nocty) da çok güzeldi.

Bir filmde ancak bu kadar militaristik olabilir diyorum. Özellikle Amerikan ordusunun teknoloji ötesi robotlara karşı kahramanca(!) mücadelesini ayakta alkışladım.

Ayrıca Micheal Bay'in gözü biraz paradan dolayı dönmüş galiba. Özellikle robotlar kendi aralarında kapışırken sahne bitene kadar kim kimi dövüyor, kim kime ne diyor anlamak mümkün değil. Kamerayı tutan adam da zaten başka bir havada. Bir bakıyorum yere yatmış robotu alttan çekiyor bir bakıyorum üste çıkmış robotu üstten çekiyor. Yer neresi gök neresi anlayamadım.

Bol savaşlı sahneden çıkıyoruz pat kendimizi Sam'in ebeveynleri ileyiz. Haydaaa nerden çıktı bunlar, piyangodan mı demeye kalmadan bir anda savaş sesleri geliyor.

Ardından filmin başında dev robotlar şehri alt üst ederken şehir trafiğine bakıyorum da millet sanki sinek geçiyormuş gibi araba kullanıyorlar. İki santim dibinden arabanın 2 katı boyunda füzel geçiyor nasıl görmezsin? Tüm herkes gayet sakin, rahat ve normal bir şekilde herkes şeridinde gidiyor. Sonra bir anda köprü havaya uçuyor. Hepsi en son mertebeye ulaşıyor.

Tüm bunları geçtim de ışınlanma da nereden çıktı? İlk filmde tüm yolları yürüyerek ya da arabayla katediyorlardı. Küresel ısınma da varken ne diye boşu boşuna mazot yaktınız kardeşim.

Robotun daha doğru robotların hayalarına ne demeli? Bay'in aklına nereden geldi bu fikir acaba çok merak ettim.

Görsel efekt açısından çok emek verilmiş ve görsel efekt ve görsellik konusunda(Bu filmde ki buna bir işe yaramayan Megan Fox'ta dahil) son derece başarılı film olmuş ama senaryo ve robotlar konusunda birinci film daha güzeldi. Her şeye rağmen sevdim bunu ama abartılmış.

[Resim: opera.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #35 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 08-06-2009 22:32

Genç Emektar Admin(GEA)
InDivX Takım

Ruh Halim
metude filmi izlemedim, ilk filmi çok beğenmiştim ancak çok hoş bir eleştiri yazmışsın. Şimdi de meraktan izleyeceğim. Kahkaha (muhtemelen atlayarak)

"In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends..."

Never Underestimate what's inside makes you special

www.mezdap.com
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #36 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 08-07-2009 12:04

Ziyaretçi

metude'ye katılmıyorum, çünkü yazdığı eleştiriler kendi yaptığı bir hata sonucu ortaya çıkmış çünkü bu filmi devise vs.gibi sürümlerle izlemek büyük bir hata.
Böyle bir filmi devise, r5, hatta dvdrip gibi sunumlarla izlerseniz filmi katletmiş olursunuz, böyle sürümlerle izlerseniz sahnelerde kimin kimle dövüştüğünü anlamamanız normal olur. Derim ki 5-10 liranızı ayırıp sinemaya gidin, illa korsan izleyeceğiz diye bir şey yok. He hiç olmadı illa korsan izleyeceğim diyorsanız bekleyin 720p, hatta 1080p HDsi çıkınca öyle izleyin. Yoksa işte dandik görüntüden hiçbir şey anlamayıp sonuçta bu filmin, yönetmenin suçuymuş gibi eleştiriler ortaya çıkar.
Amerikan ordusu konusuna hiç girmeyeceğim ki yukarıda şu " Hep Amerikan ordusu dünyayı kurtarıyor" görüşünün ne kadar saçma olduğunu yazmıştım.
Ama işte insanlar farklı görüşler de farklı elbette Wink Herkesin gidip izleyip kendi görmesi gerekiyor diye düşünmekyeyim Gülen Surat
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #37 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 08-07-2009 15:35

Genç Emektar Admin(GEA)
InDivX Takım

Ruh Halim
O zaman 720p çıkmasını bekleyeceğiz demektir dostum. Gülen Surat

"In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends..."

Never Underestimate what's inside makes you special

www.mezdap.com
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #38 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 09-21-2009 20:55

InDivX Üyesi
*

Ruh Halim
:
Bu gece yada yarın kısmetse izleyeceğim. Rolleyes

[Resim: IwasDistracted.gif]
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #39 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 09-21-2009 20:59

Napalm
Aktif Üye
**

Ruh Halim
:Bezgin
(09-21-2009 20:55)ConfessoR Yazılan:  Bu gece yada yarın kısmetse izleyeceğim. Rolleyes

Kim ne nerede nasıl?! Kahkaha

Madness is like gravity. All it takes is a little push. -- Joker
[Resim: progress.png]
Alıntı Yaparak Cevapla
Mesaj: #40 RE: Transformers: Revenge of the Fallen-26 Haziran 2009 , 09-21-2009 21:02

InDivX Üyesi
*

Ruh Halim
:
(09-21-2009 20:59)krusty Yazılan:  
(09-21-2009 20:55)ConfessoR Yazılan:  Bu gece yada yarın kısmetse izleyeceğim. Rolleyes

Kim ne nerede nasıl?! Kahkaha

Ya izleyeceğim ama indirdiklerimin camrip olmasından korkuyorum risk alıp indiriyorum bitane.1.30 gb'lık. :shy:

[Resim: IwasDistracted.gif]
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki · Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Transformers (2007) Kimi-Raikkonen 14 327 08-25-2009 12:05
Son Mesaj: metude

Forum Atla:

Arşiv Şu anki zaman: 09-08-2010, 11:54